Nu ben ik het zat!

Myriam Bruyninckx (reeds gehoord in Reyers Laat, Volt, Studio Brussel, De madammen etc) dompelt je op geanimeerde wijze onder in de wereld van alcoholisme. Ze doet dit zowel vanuit haar eigen ervaring als alcoholiste, als vanuit haar werk als psychotherapeute.

Je zal antwoorden krijgen op vragen zoals : Wat is een alcoholist ? Wanneer ben en word je er eentje ? Waarom is het zo moeilijk om er iets aan te doen ? En wanneer je “het zat zijn zat bent”, hoe pak je het verder aan ?

Een boeiende en leerzame lezing zeer geschikt in kader van drug-en alcoholpreventie voor gemeenten, bedrijven en als opleiding voor verzorgenden etc

Er bestaat een speciale versie voor scholen/jeugd: Geschikt voor leerlingen vanaf de 2de graad (15-16 jarigen)

Alcoholmisbruik is een stijgend probleem bij de jeugd. Meer dan 50% van de jongeren(vanaf 15 jaar!) doet aan bingedrinken! Tevens worden er veel jongeren met alcoholmisbruik in hun thuissituatie geconfronteerd.

Myriam Bruyninckx dompelt de jeugd op eigenzinnige en meeslepende wijze onder in de wereld van het alcoholisme. Ze doet dit zowel vanuit haar eigen getuigenis als fuivende binge-drinker (en uiteindelijk alcoholiste) als vanuit haar werk als psychotherapeute in de verslavingszorg. De lezing is confronterend, informatief, interactief, geanimeerd en op maat van de jongeren.

Wat is een alcoholist ? Hoe word je er eentje ? Wat zijn de gevolgen van alcohol (binge drinken) nu en later? De impact van groepsdruk op de jongeren. Dit en nog veel meer topics komen aan bod in deze originele lezing waardoor de leerlingen van het begin tot het einde geboeid blijven..

Deze lezing past in het kader van gezondheidsbeleid, voorlichting en preventie.

Nabespreking mogelijk

 

Reacties

Ook nog eens bedankt voor de beklijvende voorstelling; Ik hoorde niets dan positieve reacties, zowel van de volwassenen als van de leerlingen die de sessies gevolgd hebben. Dikke merci!
Stad Izegem
"Met 'nu ben ik het zat' wordt de problematiek rond alcoholisme op een voor iedereen toegankelijke wijze voorgesteld. Op een ludieke toon wordt ons de soms vage grens tussen alcoholgebruik en - misbruik voorgesteld waarbij we als publiek gedwongen worden in eigen boezem te kijken. Door het gebruik van eigen ervaringen in combinatie met een leuke powerpoint presentatie ( die van mij gerust nog meer uitgewerkt had mogen worden ) blijft de voorstelling boeiend zonder te vervallen in een belerende of veroordelende toon. Een knappe prestatie van een knappe dame!"
A.H.
Nu ben ik het zat' heeft me van het begin tot het einde geboeid: een verhelderende lezing, expressief en authentiek gebracht door Myriam B. De combinatie van haar verhaal met de wetenschappelijke/therapeutische benadering maken er een unieke ervaring van. Door de juist gedoseerde humor en de interactie met het publiek is het heel toegankelijk ondanks de zwaarte van het onderwerp.
MDL Edegem
"Als ervaringsdeskundige heb ik van begin tot einde ja zitten knikken en had ik het gevoel 'het klopt wat ze zeggen, ik ben echt niet alleen', Myriam brengt haar verhaal heel down-to-earth, heel herkenbaar. Het mag zelfs nog meer doorgetrokken worden naar andere verslavingen, want mijn 16-jarige compagnon voelde zich helemaal aangesproken toen het over GSM/computer verslaving ging en begreep meteen veel beter wat een verslaving is én dat er niet enkel alcohol- & drugsverslaafden bestaan. Het zou fantastisch zijn, mocht Myriam haar verhaal aan heel het land kunnen doen. Hulp is zo dichtbij en maar weinig mensen durven de stap zetten. Dit verhaal heeft me echt geraakt."
B.v.d.L.
Ik vond het super interessant vermits therapeut Myriam een ervaringsdeskundige is.Haar kijk op alcoholisme was vaak de nagel op de kop. Mijn vriend is alcoholist en veel punten waren herkenbaar voor mij. Want als partner is het vaak ook een lange, moeilijke weg te gaan. Voor mij was het interessant om weten waar in het verhaal van Myriam mijn vriend staat. Het was dan ook heel natuurlijk en menselijk gebracht, boeiend tot op het einde.Een echte aanrader voor wie echt wil horen tot wat alcohol in staat is en hoe ermee om te gaan.
C. V. H.
Prettige voorstelling met een verrassende combinatie van show en lezing.Zeker niet saai, maar leerzaam, zelfs indien je zelf niet veel alcohol drinkt.Als ervaringsdeskundige en therapeute merk je dat ze weet waarover ze praat, zonder te veroordelen.Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.
I.V. en E.P.

Reacties Schoolvoorstellingen

Wij vonden het ook fijn dat je weer terug was en ik hoorde alleen maar positieve reacties nadien, zowel van de leerlingen als van de collega's. En ook al is het niet direct 'meetbaar', we zijn er zeker van dat je voorstelling ook het impact heeft. Wat ons betreft, zeker voor herhaling vatbaar!
Sint-Jozefcollege Turnhout - 18/01/2023
Ik vind het tof gebracht , ik ben wel geschrokken omdat ik niet wist dat de impact van alcohol zo groot is op ons lichaam en onze hersenen!
Leerling 2de graad
Ze kan vlot vertelllen , en er zijn dingen waar ik nu meer bij stil sta . En ik wil nu bijvoorbeeld niet meer dat mijn broer van 14 al uitgaat , want dan is de kans groter om alcoholist te worden.
Zino - 16 jaar
Een ontroerende, gevoelige en levensechte getuigenis…Zeer pakkend gebracht door Myriam B, als ervaringsdeskundige.Een fijne combinatie van authenticiteit, humor en info over gebruik en misbruik van … verslavingen.
Greet - leerkracht
De reacties van leerlingen en leerkrachten waren tot nu toe positief! Zeker voor herhaling vatbaar!
school Voselaar​
Vorig jaar kwam er een dokter bij ons in de school praten over de schadelijke gevolgen van alcohol , maar dat was saai en daar weten we niets meer van. Hoe u erover praatte was anders ,want u hebt het zelf meegemaakt en de informatie die u erbij gaf sprak ons aan, ook dat grappige filmpje .
Leerling 2de graad

Deprecated: Functie get_page_by_title is verouderd sinds versie 6.2.0. Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/u86452p81201/domains/therapeut-alcoholisme.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453