Methode

Voor elke cliënt wordt een therapie op maat uitgewerkt waarin we ons beiden kunnen vinden.De methode die ik hanteer hangt van jouw stijl, behoefte en tempo af. Samen gaan we op zoek, naar wat werkt. 

Het kader dat ik hanteer is het 12 stappenplan (Minnesota steps). Ik duid hoe je de stappen kan interpreteren en help je jouw verslaving te overwinnen in de verschillende fases van je ‘nieuwe leven’. 

Ik combineer bovenstaand praktische luik met Interactionele Vormgeving als therapie. Middelenmisbruik is vaak een symptoom voor een onderliggende problematiek, maar soms ook niet. Belangrijk blijft om de leegte die in je leven ontstaat, op een voor jou zinvolle manier in te vullen. 

Zowel het 12 stappen model als Interactionele Vormgeving werken vanuit een holistische visie. D.w.z. ze behandelen jouw persoon: heden, verleden en toekomst. Je relaties en je lichaam. Maar ook zingeving en spiritualiteit krijgen aandacht. Het doel is om verbinding te maken met jezelf, je naasten en met de wereld.

Ik begeleid zowel individueel, koppels, als gezinnen. Afhankelijk van de nood van de cliënt.

Methodieken die gebundeld worden in Interactionele Vormgeving (I.V.) komen uit verschillende psychologische richtingen: gedrags- en cognitieve psychologie, contextuele hulpverlening, systeemtherapie, psychosynthese, PRI, NLP, bio-energetica, EFT,…

De waaier van verschillende therapieën maakt het interessant omdat alle aspecten van je ‘zijn’ behandeld worden én geeft je ook de mogelijkheid om te ervaren welke vorm het beste bij jou aansluit.


Deprecated: Functie get_page_by_title is verouderd sinds versie 6.2.0. Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/u86452p81201/domains/therapeut-alcoholisme.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453