Gezelligheid: daar drinken we op!

Als we nergens naar toe kunnen, moeten we het thuis maar gezellig maken. Doe de glazen nog maar eens vol, want een glaasje is toch het toppunt van gezelligheid! Of niet?
Wel als iedereen het bij het spreekwoordelijke ‘glaasje’ zou houden misschien wel, maar wees eens eerlijk: hoeveel ‘gezelligheidsdrinkers’ stoppen na één glaasje? Ik ken er weinig, u wel?!
Het feit dat de drank al voor de gezelligheid moet zorgen, is vaak al een teken aan de wand. En na één glas, is het ‘gezelligheidseffect’ er nog niet, dus doe er nog maar ééntje (want op één been kunnen we niet staan). En zo zorgen die vele ééntjes ervoor dat het niet over ‘een glaasje’, maar over ettelijke glazen (lees fles-sen) gaat, waardoor er op een gegeven moment op geen enkel been nog kan worden gestaan…
In deze coronatijd zorgt dit, nog meer dan anders, voor helse situaties in de huiskamers. We kunnen immers niet weg! De ‘goede sfeer’ is van korte duur en slaagt om in ruzies, verwijten en agressie. Sommige drinkers zeggen dan: oh maar niet zo bij mij hoor, ik val in slaap. Wel, ook gezellig voor je omgeving!
Gezelligheid heeft te maken met verbinding. Verbinding met anderen en met jezelf. Er is niets dat ons zo uit verbinding trekt als alcohol en andere drugs. Is ‘een glaasje’ echt gezellig voor jou en je omgeving, geniet er dan van. Maar als dat niet zo is, zoek en aanvaard dan hulp zodat het voor iedereen gezellig blijft!

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deprecated: Functie get_page_by_title is verouderd sinds versie 6.2.0. Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/u86452p81201/domains/therapeut-alcoholisme.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453